De voorverkoop van het Festival Dranouter 2018 is gestart. Wie kiest voor een weekendticket, kan meteen Natuurpunt steunen want voor dezelfde prijs kan je kiezen voor het ‘Natuurpuntticket’. Festival Dranouter schenkt daarbij telkens 5,00 euro aan Natuurpunt. Doen dus!

Deze welgekomen steun voor onze lokale werking kost je geen extra moeite, je moet er enkel even denken bij de bestelling van de weekendkaarten. Boeken kan vlot via www.festivaldranouter.be/nl/tickets en kiezen voor het Natuurpunt-weekendticket. Enne, See you@Natuurpuntstand!

Natuurpunt ticket, zelfde prijs maar extra opbrengst voor natuur!

Om het partnerschap te onderstrepen lanceert het festival een actie waarbij een deel van de prijs van een natuurpuntticket wordt geschonken aan projecten van Natuurpunt voor de bescherming van de geelgors. Met de actie wil Festival Dranouter bijdragen aan de ontwikkeling van de natuur in de streek van het festival en zo de impact van het evenement op de omgeving verminderen. Geen schrik hebben, een natuurpuntticket kost evenveel (€120 excl. reservatiekosten) als een weekendticket in voorverkoop.

Per Natuurpunt-weekendbiljet gaat er 5,00 euro naar de aankoop en het beheer van natuurgebieden in het Heuvelland. Daarbij worden initiatieven genomen om de geelgors te beschermen zoals de aanplant van hagen en houtkanten en het inzaaien van graanakkers als voedsel voor de vogels.

Geelgors als vaandel

Festival Dranouter en Natuurpunt pakken uit met de geelgors als symboolsoort voor de prachtige natuur in de heuvelstreek. De geelgors broedt nog steeds in en om Dranouter, alhoewel de soort er op achteruit gaat. Daarom werkt de Vogelwerkgroep van Natuurpunt De Bron mee met het project van de provincie om de geelgorzen zowel in de winter als in het voorjaar te inventariseren en beschermingsacties te organiseren.

Elke 5,00 euro die Folkfestival Dranouter via het Natuurpunt-weekendticket schenkt aan Natuurpunt, wordt doorgestort naar onze lokale afdeling Natuurpunt Westland. Met de opbrengst kunnen we nieuwe initiatieven realiseren om de biodiversiteit in de regio nog te versterken en de geelgors te beschermen. Met die extra inkomsten planten we nog meer hagen en/of houtkanten aan en zaaien we graanakkers in als wintervoedsel voor de vogels.