In ons zeer dichtbevolkt land hebben vogels het vaak moeilijk. Drukke wegen, de vele hoogspanningskabels, de hinderende prikkeldraad, verraderlijke vensterramen en zelfs stropers en vogelvangers vormen nog steeds een bedreiging.

Het Vogelopvangnetwerk bestaat uit een netwerk van vrijwilligers die zieke of gewonde in het wild levende dieren naar een erkend opvangcentrum voor wilde vogels en dieren brengen.

 

In de provincie West-Vlaanderen zijn er twee erkende opvangcentra: Beernem en Oostende. De afstand vanuit onze regio naar één van deze centra is groot. Vrijwilligers halen zieke of gekwetste dieren op bij particulieren en brengen die naar het opvangcentrum.

 

Het Vogelopvangnetwerk Westland is actief in volgende gemeenten: Ieper, Poperinge, Vleteren, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Wervik, Zonnebeke en Houthulst.

 

Woon je in één van bovenstaande gemeenten en ben je bekommerd om het lot van zieke of gekwetste in het wild levende dieren? Word dan vrijwilliger bij het Vogelopvangnetwerk en help mee vogels overbrengen naar het opvangcentrum! De geredde vogels zullen je eeuwig dankbaar zijn!

 

Een dier in nood! Bel het Vogelopvangcentrum Oostende (059 80 67 66) of Vogelopvangcentrum Beernem (050 79 09 59)!

 

Nuttige websites:

VOC Beernem

VOC Oostende

Vogelbescherming Vlaanderen