Nieuw boek ‘De Bossen van de Ieperboog’ Ontstaan en evolutie, verwoesting en herstel van het landschap en de bossen in de Ieperboog 

Op donderdag 30 mei stelt Natuurpunt Westland en Natuurpunt De Bron, in samenwerking met het In Flanders Fieldsmuseum (IFFM) en de Vrienden van IFFM in het Museumcafé van IFFM (Lakenhalle) in Ieper het nieuw boek voor: ‘De Bossen van de Ieperboog’, een rijk geïllustreerde publicatie over de ‘Ieperboog’, het bosrijke landschap tussen Ieper en Zonnebeke, dat boordevol geschiedenis en drama steekt.

Online nieuwsbrief van het bezoekerscentrum De Blankaart met de activiteiten van het Bezoekerscentrum De Blankaart en interessante waarnemingen in het natuurgebied. Wens je het e-zine De Blankaart te ontvangen, schrijf je dan in op het e-zine De Blankaart.

Online nieuwsbrief van Natuurpunt De Bron met het laatste nieuws uit de regio en niet te missen activiteiten. Wens je De Bron.flits te ontvangen. Stuur dan als de bliksem een mailtje met vermelding ‘inschrijving bronflits’. Je kunt je, indien je dit wenst, via dezelfde weg ook steeds uitschrijven.

Vlotte en scherpe artikels gecombineerd met schitterende foto’s, informatie en duiding over natuur, milieu, klimaat en energie, trage wegen, ruimtelijke ordening, verenigingsnieuws, een uitgebreide natuur.kalender en uitgelichte activiteiten die het bruisend verenigingsleven weerspiegelen en garant staan voor uren natuurplezier.

De Bron is sinds enkele jaren uitgegroeid tot een kwaliteitsmagazine met 48 kleurenpagina’s en wordt vier keer per jaar verstuurd naar al wie lid is van een aangesloten vereniging van Natuurpunt de Bron en naar de beleidsmakers uit onze regio.

 

Natuurpuntleden van buiten de regio kunnen zich bij het secretariaat inschrijven voor een bijkomend abonnement. Een extra abonnement kost 10,00 euro en bekom je door overschrijving op IBAN BE77 0682 1226 6642 (BIC GKCCBEBB) van Natuurpunt De Bron vzw, Iepersteenweg 56, 8600 Woumen met vermelding “abonnement De Bron”.

 

Bekijk hier een voorbeeld van De Bron of vraag een proefnummer aan. Vergeet in dat geval uw postadres niet te vermelden aub. Klik hier.

 

Adverteren in ons tijdschrift De Bron? Via De Bron vinden tal van adverteerders hun weg naar een 2.260-tal gezinnen met een uitgesproken interesse voor natuur en milieu. Onze adverteerders geven hen een duidelijk signaal dat ook zij de natuur in onze regio een warm hart toe dragen en dit ook wensen uit te dragen. Wil je ook de inspanningen van je bedrijf in de verf zetten? Neem contact op met ons secretariaat voor meer informatie over adverteren in de Bron.

Wie de geschiedenis van de Blankaart leest, ontdekt dat het verhaal van de Blankaart veel meer is dan een verhaal over otters, aalscholvers en blauwe reigers. Het is een verhaal over geëngageerde mensen met dezelfde levensdroom. Het is het verhaal van moeder Kempynck die in 1902 als zevenjarig meisje bij haar groottante op het kasteel moet gaan wonen en later samen met haar zonen Luk en Paul van de Blankaart een gemeenschapsoord maakt. Het is het verhaal van Edgard Kesteloot die in 1944 eendenkooiker André Decap leert kennen en geïntroduceerd wordt in de wondere wereld van de Blankaart. Het is het verhaal over de Volkshogeschool waar jonge intellectuelen aan volksopvoeding doen. Het is het verhaal over mensen die de streek in beweging brengen.

In ‘De Blankaart: mensenwil, mensenwerk. Een verhaal van mensen voor natuur’ beschrijven Guido Vandenbroucke en Peter Bossu de ontstaansgeschiedenis van de Blankaart. Bestellen kan door het overschrijven op IBAN BE85 0682 0128 2606 (BIC GKCCBEBB) van De Blankaart te 8600 Woumen met vermelding van ‘Blankaartboek’.De opbrengst van het boek wordt volledig besteed aan het natuurbehoud op de Blankaart.

Technische gegevens

225 blz, A5, vierkleurendruk, genaaid, harde geplastificeerde kaft
Ontwerp: Rein Lobbestael - Druk: Pattyn Veurne
Prijs: 16,00 euro exclusief verzending - 20 inclusief verzending