Op zondag 22 april gaat over heel Vlaanderen opnieuw Erfgoeddag door met als thema ‘Kiezen’. Ook Langemark-Poelkapelle neemt terug deel aan dit evenement. Centrale plaats van afspraak: OC De Mariazaal, Bikschotestraat 107a in Bikschote, waar doorlopend van 13u tot 18u heel wat op het programma staat. De toegang is gratis. De vrijwilligers van LANGEMARK-POELKAPELLE Verbeeldt en Team Ontspannen van gemeente Langemark-Poelkapelle werken samen met Natuurpunt en CO7 om u volgend programma aan te bieden:

 

 

 

Tentoonstelling

Traditioneel op Erfgoeddag zorgt de beeldbank voor een mooie tentoonstelling. In onze gemeente hebben we verschillende muziekverenigingen, academie voor muziek, … Weet jij wat een Melodica is? Heb jij nog een plaat gekocht in het muziekwinkeltje bij Leon Hebben? Kom dit allemaal ontdekken tijdens de tentoonstelling in OC Mariazaal in Bikschote.

 

Optreden Trio VierN

XL Trio VierN in het groot! Synoniem voor ambiance en amusement met volks erfgoed! Voor de gelegenheid brengen ze volksliedjes met de Snijdersbank. Weet je niet wat dat is? Kom het zeker bekijken in de Mariazaal. De leerlingen van de Academie Beeld in Langemark hebben deze Snijdersbank gemaakt. Optredens vanaf 15u en vanaf 17u..

 

Beeldbankcafé

Gezellig gelegenheidscafé: ruime keuze aan drank & stilaan legendarische zelfgebakken taarten en een heerlijk kopje koffie van de beeldbankmedewerkers!

 

Wandelen op Dag van de Aarde – Natuurgebied De Mote

22 april is niet alleen Erfgoeddag, maar ook Dag van de Aarde. Samen met CO7 gingen we op zoek waar erfgoed en natuur elkaar vinden. Zo kwamen we terecht bij Natuurpunt met het recent aangekocht natuurgebied De Mote. Het natuurgebied De Mote, een weiland van 2,83 ha gelegen t.h.v. de Bikschotestraat, ligt verscholen tussen de akkers. Tijdens de zomer van 2017 werden er natuurinrichtingswerken uitgevoerd om het gebied nog aantrekkelijker te maken voor meer biodiversiteit. De oude 8-vormige walgracht werd in ere hersteld. Wat was zijn functie vroeger? Wie zijn de heren van Sint- Elooi en waar was de bijhorende kapel gelegen? Is er nog sprake van een opperhof en een neerhof? Dit alles en nog veel meer kom je te weten tijdens de wandeling van een 7-tal kilometer. De lange wandellus vertrekt om 14u vanuit het OC en bezoekt De Mote, het Bosseltje en de Beeuwsaertmolen. Acht je het stappen niet haalbaar, kies voor de tocht met de huifkar, maar let wel, 500 m moeten nog steeds worden afgelegd om De Mote te bezoeken. Stapschoenen zijn een must!

 

Info en inschrijvingen:

Inschrijvingen voor de wandelingen en huifkartochten zijn noodzakelijk. Uren van vertrek vind je terug op de website http://www.langemark-poelkapelle.be/website/7583-www of www.erfgoeddag.be. Nog vragen: contacteer Team Ontspannen, 057 49 09 45 of via teamontspannen@langemark-poelkapelle.be

 

Organisatie:

Samenwerking tussen gemeente Langemark-Poelkapelle, LANGEMARK-POELKAPELLE verbeeldt, CO7, Natuurpunt.